Što CloudFlare može napraviti za Vas?

Željeli bismo vam dati do znanja da smo sklopili partnerstvo s CloudFlareom, tvrtkom koja nudi usluge za povećanje sigurnosti i brže učitavanje web stranica. Ukoliko još niste čuli za CloudFlare, njihova premisa je jasna – udvostručiti brzinu vašeg weba i zaštititi ga od širokog spektra prijetnji na Internetu.

Danas stotine tisuća webova, od malih, osobnih blogova, pa do vrlo posjećenih portala, vladinih webova i webova velikih tvrtki, koriste ColudFlare da bi ubrzali učitavanje web stranica i svoje webove učinili sigurnijima. CloudFlare ima više od 65 milijardi prikaza stranica mjesečno, što predstavlja veći promet nego što ga imaju Amazon, Wikipedia, Twitter, Zynga, AOL, Apple, Bing, eBay, PayPal i Instagram zajedno. 25% današnjeg web prometa prolazi kroz CloudFlare.

Brži Web

CloudFlare je dizajniran na način da ubrza i štiti webove koji su hostani na našim serverima, pružajući vašim posjetiteljima još bolje iskustvo.

Od 23 datacentra, strateški smještenih diljem svijeta, promet vaših webova bit će preusmjeren u datacentar najbliži vašem posjetitelju,  bez razlike u brzini bio on u Aziji, Europi ili Americi ili negdje drugdje u svijetu..

cloudflare-1

 

Kako promet prolazi kroz CloudFlare sustav, obavlja se razlika između statičkog i dinamičkog sadržaja vašeg weba. Statični dijelovi (slike, CSS, JavaScript i sl.) ostaju u CloudFlare cache sustavu kroz određeni vremenski period kojeg sami prilagođavate. Dok se statični sadržaj nalazi u cacheu, CloudFlare će ga posjetitelju ponuditi s geografski najbliže lokacije i tako značajno ubrzati učitavanje vaše web stranice. Iako kroz CloudFlare prolazi i dinamični sadržaj, on se ne čuva u cache sustavu kako ne bi došlo do nepravilnosti u radu pojedinih dijelova stranica.

Inteligentni cache sustav smanjuje potrošnju bandwidtha, što znači da štedite i novac. Osim toga, smanjuje se opterećenje servera, a samim tim vaše web aplikacije rade brže i efikasnije nego ikada prije. U prosjeku, webovi koji koriste CloudFlare troše 60% manje bandwidtha i imaju 65% manje zahtjeva upućenih prema web serveru. Konačan rezultat je otprilike 50% brže učitavanje stranica, što rezultira većom popularnosti vašeg weba i zadovoljnijim posjetiteljima.cloudflare-2

Veća sigurnost

Tijekom 2011. godine, detektirano je 700% više DDOS napada nego godinu ranije. Korištenjem CloudFlare sustava, uvelike umanjujete štetu koja takvim napadima može nastati.

cloudflare-3

CloudFlare nudi sustav zaštite koji pokriva DDOS napade, razne metode hackiranja, objave spama na forumima, komentarima ili iskorištavanja kontakt obrazaca za slanje spama. Sustav je inteligentan, te je sposoban sam učiti i prilagođavati svoje mehanizme ovisno o vrsti i načinu napada. Što više webova i posjetitelja koristi CloudFlare, to je manji broj “lažnih uzbuna” i više detektiranih pravih prijetnji za vaš web. Promet se analizira u realnom vremenu, na bazi nekoliko stotina milijuna posjetitelja, i prilagođava situacijama, tako da dobar, legitimni promet prolazi, a loš, maliciozni promet ne prolazi do vašeg weba ili vaših posjetitelja.

S vremenom, cilj je postizanje znatno veće sigurnosti na Internetu, a napade na webove učiniti reliktom prošlosti. Obzirom na sadašnju veličinu CloudFlare platforme, količini uspješno zaustavljenih napada na webove, koji se već sada mjere u milijunskim brojkama svakog dana, CloudFlare sustav je na dobrom putu da to i postigne.

Kako početi koristiti CloudFlare?

CloudFlare može koristiti bilo koja web stranica, dok god nema velikih objekata, odnosno, video ili flash sadržaja. Partnerstvom s CloudFlareom, omogućili smo vam u cPanelu svakog Sprint paketa sučelje za jednostavnu prijavu. Samo kliknite na CloudFlare ikonu u cPanelu, odaberite domenu za koju želite uključiti CloudFlare, kliknite na narančasti oblak – i to je to.

CloudFlare kojeg PlusHosting nudi u svojoj ponudi je besplatan, prikladan za 99% webova, te Vam neće naplatiti ni bandwidth ni prostor za datoteke koje sprema i poslužuje kroz cache sustav.

Osim besplatnog CloudFlarea, postoji i Pro verzija, koja nudi pogodnosti poput SSL-a, naprednijeg web application firewalla, bržeg ažuriranja statističkih podataka o posjećenosti i sl.

Ukoliko ste korisnik Premier web hosting paketa i nemate CloudFlare ikonu u svojem control panelu, ne očajavajte jer i vi možete koristiti CloudFlare potpuno besplatno. Dovoljno je da kontaktirate našu podršku, koja će vam rado pomoći i uključiti CloudFlare uslugu.

Povezani članci

  1. Jedino je sada problem na forumima s banovima i mogućim prijavama u slučajevima kršenja zakona RH. Sada administrator(i)/moderator(i) ne vidi pravu IP adresu korisnika, već su sve od ClaudFlare. Ne znam može li se na njihovim stranicama gdje vidjeti IP adresa. Nisam pronašao

    1. Postoji statistika posječenosti u CloudFlare-u, osvježava se svakih 24 sata, no neznam kolko se detaljno može vidjeti korisnike. Isto tako, bananje CloudFlare ip adresa nije dobar način jer ce web prestati raditi. U slučaju krsenja zakona, tu ce biti problem, i s time u vezi, neznam da li je za taj slučaj CloudFlare uopće pogodan.

Odgovori